decembrie 7, 2022

Degustare de vinuri în scop CARITABIL!

Dragi prieteni,

Vă invităm pe data de 20 decembrie ora 19.00, in incinta THE CLUB, str Brasov, 37, Cluj-Napoca, să participați la degustarea organizată împreună cu Crama Pandora si Rotary Cluj-Napoca Hoia, care in perioada 07-21 decembrie desfășoară proiectul „Pachet de Craciun”.

Scopul acestui proiect este de a contribui împreuna la amenajarea unui spațiu destinat pacienților și aparținătorilor, care vin la tratament prin radioterapie în cadrul Institutului Oncologic “Prof.dr.Ioan Chiricuța“ din Cluj-Napoca.
Fondurile strânse, atât din vânzarea pachetelor cât și din participarea dumneavoastră la degustare, vor fi direcționate către acest demers ambițios prin intermediul unui Global Grant inițiat de comunitatea rotariană din Cluj.

Somelier Pop Nicolaie Sorin

Crama Pandora situată în sudul Moldovei, în regiunea Vrancea, zona viticolă Cotești, este o cramă tânără, unde tradiția viticolă locală tipică zonei se îmbină cu procesele digitale prin inovare tehnologică, obținând astfel vinuri complexe, destinate consumatorului energic și plin de viață.
Istoria și Localizarea Cramei Pandora
„Din mărturiile arheologice descoperite în cadrul Podgoriei Cotești, reiese că geto-dacii localnici cultivau vița de vie în această zonă a țării. Vestigiile descoperite ulterior confirmă că deja din secolul XV în localitățile de pe teritoriul acestei podgorii se desfășurau activități cu specializare viti-vinicolă. Această activitate s-a extins de-a lungul timpului și până în prezent, în această podgorie întrunindu-se unele dintre cele mai bune condiții pentru această activitate.

Via Crama Pandora se întinde pe 35 de hectare. Așezarea într-un amfiteatru deschis spre Sud-Est asigură un număr ridicat de ore de soare per ciclu de vegetație, unde este pus foarte bine în evidență specificul aromatic de fructe bine coapte al strugurilor. Excelează prin calitatea vinurilor albe Sauvignon blanc, Chardonnay, Sarba și Tămâioasă Românească și cele roșii de Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Merlot.”

Vinurile Propuse pentru această degustare sunt:

  • Aligote 2021
  • Fetească Neagră Serigrafie 2020
  • Cuve Serigrafie 2020
  • Cabernet Sauvignon 2018
  • Cuve Pandora Premium 2019

Meniul propus de bucătarul nostru pentru a însoți aceste vinuri este:

  • Platou de brânzeturi asortate, nuci, fructe confiate și dulceață de ardei iute
  • Focaccia cu rozmarin
  • Rizotto cu roșii uscate și zucchini
  • Mușchiuleț de porc în sos quattro formaggi cu cartofi la cuptor și brocoli gratinat
  • Panna Cotta

Detalii organizatorice:

Degustarea va avea loc în data de 20 decembrie, de la orele 19:00, iar prețul este 250 de lei/persoană.

Vă rugăm, să vă anunțați prezența până cel târziu 18 decembrie orele 17:00.
Confirmările vă rugăm să le trimiteți prin WhatsApp sau telefon la 0743450520 sau la [email protected]

Plata se va face CASH la locatie!

 

In cadrul evenimentului, doritorii vor putea achizitiona si un Pachet CADOU de Craciun.

Mai multe detalii despre ”Pachetele CADOU de Craciun” regasiti la linkul urmator https://rotaryhoia.ro/pachet-cadou-de-craciun-2022/