ianuarie 13, 2020

Proiectele ROTARY HOIA

Uniti prin muzica 2023. Concert Caritabil, 26 aprilie, 19:00, Auditorium Maximum, Cluj-Napoca

Uniti prin muzica 2022. Concert Caritabil, 24 martie, 19:00, Auditorium Maximum, Cluj-Napoca

Proiect ”Pachet de Craciun

Proiect caritabil Degustare de Vinuri

Front view of tasty fruit plate of grapes with the wine bottle, cheese and wineglass on dark studio background, copy space to insert your text or image. Gourmet food and drink.

Proiect ”Machetă Bronz” Piata Unirii, Cluj-Napoca

Clubul nostru a contribuit la realizarea Machetei de bronz a centrului orașului Cluj, amplasată în Piața Unirii. Acest proiect este primul de acest fel din Cluj-Napoca care reunește alături de inițiator, toate celelalte cluburi Rotary din municipiu, și bucurându-se de un suport necondiționat din partea municipalității.

Macheta Bronz – Piata Unirii

Macheta de bronz a fost amplasată în beneficiul cetățenilor, având nu doar o finalitate simbolică și turistică, ci și una cu adresabilitate socială, în beneficiul persoanelor cu nevoi speciale. Este cunoscut faptul că persoanele cu dizabilități vizuale nu beneficiază încă de aceleași facilități în ceea ce privește activitățile cultural-educative și de agrement. Iată de ce, macheta centrului orașului, folosind cele mai bune practici europene, a fost accesibilizată și în alfabetul Braille, fapt care va facilita nu doar o mai exactă reprezentare a planului orașului pentru nevăzători dar va oferi și un suport util în sensul integrarii sociale a persoanelor cu dizabilități.


Acest proiect poate fi considerat ca unul de referință și pentru toate celelalte orașe din România, deschizând noi punți către înțelegerea mai aprofundată a nevoilor celor care sunt mai puțin favorizați, dar și ca un instrument pentru o mai facilă integrare socială a persoanelor cu dizabilități. De asemenea, proiectul a demonstrat eficiența parteneriatului
dintre municipalitate și societatea civilă, element-cheie în dezvoltarea comunitară.

Avem certitudinea că buna colaborare și prietenia vor ramâne liantul cluburilor clujene și, astfel, vom continua să realizăm și alte proiecte frumoase și durabile în folosul comunității.


Proiect ”Căsuța Bebelușului”


Proiectul „Căsuța bebelușului” este un proiect destinat familiilor cu copiii mici/sugari, cu scopul de a-i sprijini pe părinți în asigurarea igienei adecvate copiilor de vârste fragede aflați în spațiul public. Înainte de demararea acestui proiect am efectuat un studiu de impact realizat pe un eșantion de 200 de persoane, rezultatele încurajându-ne să furnizăm această rezolvare a unei probleme sociale.


„Căsuța bebelușului” răspunde nevoii de a asigura un mediu optim pentru a schimba scutecul copiilor și igienizarea corespunzătoare la momentul la care copiii mici se afla în parc, la aer liber sau la joaca cu părinții. Astfel, atât părinții cât și copiii se pot bucura împreună de timpul liber petrecut în zonele centrale ale orașului nostru, iar nevoile fiziologice ale celor mici pot fi satisfăcute într-un mod civilizat, igienic și plăcut. Totodată, din cunoștințele noastre, la nivel național nu există un asemenea proiect, iar implementarea acestuia ar fi o premieră la nivel național.


Proiectul pilot „Căsuța bebelușului” constă în amplasarea unei incinte destinate igienei copiilor de vârste fragede, într-unul dintre parcurile sau spațiile centrale din municipiul nostru, aflate lângă diferite obiective de interes public. Soluția constă din realizarea unei incinte cu dimensiune totală de 2,5×4 metri, compartimentată în două încăperi, fiecare dispunând de intrare separată. Încăperile vor fi prevăzute cu câte o fereastră pentru lumina naturală, cu instalație electrică pentru iluminatul artificial, cu măsuță pentru schimbarea bebelușului, chiuvetă, coș de gunoi și scaun.
Proiectul propune o soluție concretă, practică în sensul furnizării unei incinte adecvate schimbării scutecelor, având în vedere necesitățile specifice copiilor mici și celor nou-născuți. Pe lângă utilitatea acestui proiect, dorim să subliniem și conștientizarea de către societate a nevoilor speciale a bebelușilor și a copiilor mici, precum și a suportului necesar a fi oferit de către societate și autoritățile publice noilor părinți. Aceste elemente, pot plasa Clujul încă o dată mai aproape de normalitatea orașelor europene. Proiectul – pilot, va putea fi ulterior extins în mai multe puncte din Cluj, în parteneriat cu municipalitatea, și ulterior va fi furnizat pentru uzul public în toate localitățile din România și Rep. Moldova, asociația noastră asumându-și responsabilitatea de a furniza gratuit, pro-bono, documentația, expertiza și soluțiile noastre, pentru a fi implementat în cât mai multe localități.


Campanie ”Salvăm vieți împreună”

După recenta contribuție la achiziționarea monitorului wireless Corpuls 3 Modular pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, clubul nostru continuă strangerea de donații pentru achizitionarea de:

– echipamente de protecție pentru cadrele medicale;
– consumabile și aparate medicale necesare în regim de urgență;

Mulțumim colegilor din celelalte cluburi Rotary care în aceasta perioadă onorează sloganul nostru “Service above self” prin proactivitate.


“Împreună pentru Cluj! STOP Covid-19”

Rotary Club Cluj-Napoca Hoia inițiază campania “Împreună pentru Cluj – STOP Covid 19”
Criza provocată de virusul Covid-19 se agravează de la o zi la alta. Cadrele medicale din țara și din Cluj luptă eroic, însă spitalele sunt supuse la grea încercare din cauza materialelor și echipamentelor insuficiente.


Asociația Rotary Club Cluj-Napoca Hoia strânge donații pentru achiziționarea de:
 echipamente de protecție pentru cadrele medicale
 consumabile și aparate medicale necesare în regim de urgență


Doar împreunăputem oferi ajutor relevant spitalelor din Cluj.
Fii responsabil!
Implică-te!
Donează!


Donațiile pot fi făcute astfel:
 prin transfer bancar sau depunere în numerar în contul:
Asociația Rotary Club Cluj-Napoca Hoia
RO70BTRLRONCRT0494284401 – Banca Transilvania
 prin achiziționarea de bilete, prin plata rapidă cu cardul AICI.